Järvenpään keskustan kupeessa on historiaa huokuva asuinalue – yksi asia on asukkaille erityisen tärkeä
Keskari kylässä -sarjan toisessa osassa vieraillaan Saunakalliossa.

Saunakallio on rauhallinen ja omaleimainen asuinalue Järvenpään keskustan kupeessa. Alue tunnetaan 1940–1950-luvuilla rakennetuista omakotitaloista, vanhoista puutarhoista ja pitkään samoilla suvuilla pysyneistä tonteista. Vaikka saunakalliota ei alueelta löydy, nimi juontaa mahdollisesti rautatietyöläisten käyttämästä saunasta 1800-luvulta – tai sen sijainnista asemakallion kupeessa. Saunakallion nimistö, kuten Vihtakatu ja Löylykuja, viittaa edelleen alueen saunaperinteeseen.
Alueen rakentuminen on alkanut rintamamiestonteista, mutta uutta rakennuskantaa löytyy etenkin Saunaniitystä. Saunakallion asuntokanta on pääosin omakotitaloja, mutta alueella on myös muutamia kerrostaloja, joiden alueellinen kuuluminen jakaa mielipiteitä. Saunaniitty ja Manninpellon puoli edustavat alueen uudempaa kehitystä, jossa arvostetaan erityisesti rauhaa, luontoa ja lenkkipolkujen läheisyyttä.
Saunakalliossa korostuu yhteisöllisyys ja juurtuminen alueeseen. Moni asuu samoilla paikoilla toisessa tai kolmannessa polvessa. Asukasyhdistys järjestää vuosittain tapahtumia, kuten joulukalenterin ja lasten hiihtokilpailuja. Vaikka palveluita alueella ei ole paljon, juna-asema ja keskustan läheisyys takaavat arjen sujuvuuden.
Monelle asukkaalle Saunakallion oma identiteetti on tärkeä, eikä sitä haluta sekoittaa viereiseen Jamppaan. Alue nähdään omana rauhallisena kokonaisuutenaan, jonka vahvuuksia ovat historiatietoisuus, luonnonläheisyys ja perheystävällisyys. Saunakallio on esimerkki asuinalueesta, jossa kaupungin kasvu ja perinteet elävät rinnakkain.